Drieluik over de Bourgogne

01/03/2019 - Op drie dinsdagen in mei (7, 14 en 21) organiseert Het Wijninstituut in de Hogere Hotelschool Amsterdam samen met mij (40 jaar Bourgogne-ervaring!) een Drieluik over de Bourgogne. Wegens groot succes herhaald.


Op de eerste avond komen onderwerpen als klimaatverandering, typen producenten, de diverse appellations, klimaat, terroir, enz. aan bod. Op de tweede avond wordt de vinificatie van de chardonnay behandeld. Van de juiste oogstdatum, de alcoholische en appel-melkzure gisting, gisting en rijping in eikenhouten vaten, het gebruik van SO2 tot aan klaring en botteling. De derde avond gaat over de vinificatie en de opvoeding van de pinot noir. Daarbij komen dezelfde onderwerpen als de tweede avond aan bod, maar dan toegepast op de pinot noir.


Na de presentatie wordt er elke avond ook geproefd: vijf witte en vijf rode wijnen. Zeer aanbevolen voor wijnliefhebbers die meer van de Bourgogne willen weten. Zeg het voort! Aanmelden kan bij Het Wijninstituut.


26 keer bekeken